Udflugt på Bornholm
Seværdigheder og oplevelser for dig der skal ligge i sommerhus på Bornholm

DanskSvenskaDeutschEnglish

De 2 sommerhuse på Bornholm udlejes af Mårten Mårtensson.

Mårten fortæller:

"Min svigerfar er bornholmer, og hans mor bor stadig på Bornholm.

Forældrene byggede i tidernes morgen 3 sommerhuse på deres store grund, hvoraf jeg nu har overtaget de to af dem.

Et par unikke og dejlige sommerhuse, med hvert deres specielle touch, og med hver deres egen lukkede naturgrund i et yderst roligt og behageligt område i udkanten af Allinge.

Jeg vil ud fra sommerhusene tage mit afsæt, og begive mig lidt rundt omkring - først lige det tætte lokalområde, og så brede det ud til resten af Bornholm.


Rasmus Nøhr Koncert i Allinge
Rasmus Nøhr koncert i Allinge
(Se stort billede...)

Sommerhusene ligger i Allinge

Allinge ligger på Bornholm - nærmere bestemt Nord-Bornholm.

I almindelig tale kædes byen sammen med Sandvig, så det tilsammen hedder Allinge-Sandvig.

Nord-Bornholm betragtes af de fleste som det dejligste og skønneste område på øen. Der er utrolig mange aktiviteter, seværdigheder og meget natur at opleve.

Allinge har om sommeren et livligt byliv, og havnen bliver det naturlige centrum, hvor butikker, caféer og restauranter sætter sit præg.

I denne periode emmer byen af aktiviteter af forskellig karakter. Der findes koncerter af forskellig art, men det mest besøgte er nok jazz-livet, som også kommer til udtryk i havnen, hvor man om aftenen kan lægge øre til at sejlere tager deres instrumenter frem, og "hygger"/jammer.

Flere kendte musikere lægger ofte vejen forbi og giver koncerter i Allinge.

 

Spændende oplevelser i nærheden af sommerhusene

 Danmarks længste svævebane (var det noget med en tur? :-)
Danmarks længste svævebane (var det noget med en tur? :-)
(Se stort billede...)
Den berømte borgruin Hammershus
Den berømte borgruin HammersHus (Se stort billede...)
I baggrunden ved Ols kirke ses klokketårnet som Sines far lagde tag på.
I baggrunden ved Ols kirke ses klokketårnet som min svigerfar lagde tag på.
(Se stort billede...)

Er man til at bade findes der en naturklippebadestrand ved navn Næs. Et yderst forfriskende sted, som varmt kan anbefales. Næs ligger ikke langt fra sommerhusene.

Ca. 5 min. gang derfra ligger byens, efter min mening, bedste fiskerestaurant "NordBornholms Røgeri", eller for de lokale "Arnes Fisk". Det er absolut et besøg værd. Selv folk, der ikke er vilde med fisk kan finde noget der smager virkeligt godt.

Troldeungen Krølle-Bølle og hans familie hører hjemme i bjerget "Langebjerg", som også ligger ved Allinge-Sandvig. Sagnet siger, at bjerget deler sig i to dele ved midnat, hvor BorraSine (mor),Bobba-Rebus (far), KrølleBorra (søster) og selvfølgelig KrølleBølle kommer frem.

Danmarks vel nok mest kendte borgruin "HammersHus" ligger flot og majestætisk på Nordspidsen af Bornholm ca. 10 minutter fra sommerhusene. En tur gennem hele borgen tager sin tid, og alt er velbeskrevet, så man næsten kan mærke stemningen fra den tid.

Krystal-søen er en flot dybblå sø i et tidligere stenbrud et "stenkast" fra vejen til Hammershus. Her har man i dag opført Danmarks længste svævebane, hvor man til sidst ender i søen. Det ser yderst forfriskende ud, når man ser dem komme svævende gennem luften.

Christiansø, som er en del af Ertholmene, kan man se i horisonten fra Allinge Havn. Der afgår småfærger i fast rutefart fra Allinge til Christiansø.

 

Min svigerfar, hans far og Ols kirke

Kigger vi på den anden side af Allinge, finder man Ols Kirke, som er én af de 4 berømte rundkirker på Bornholm. Faktisk er Ols Kirke den højeste af rundkirkerne på Bornholm, hvor min svigerfar har lagt tag på klokketårnet og hans far har været med til at restaurere kirken indvendigt.

Ved Tejn ca. 2 km fra vores huse ligger en flot sandstrand, som er godt besøgt i løbet af sommeren.

Når man snakker om Bornholm, ved folk, at der ligger "Rokkestenen" - men der er faktisk flere på Bornholm. Tæt ved Allinge ligger en af dem, i skoven bag Olsker, hvor Ols kirke ligger.

Mange der besøger Bornholm har også hørt om "Ekkodalen". Det er en dal, hvor man kan få sig en god travetur. Ikke langt derfra ligger "Rytterknægten" - Bornholms højeste punkt, midt i Danmarks 3.-største skov Almindingen. Går man op i tårnet kan man se hele vejen rundt om Bornholm. Meget fascinerende.

 

Ferieaktiviteter

Ca. 30 minutter fra Allinge kan man i et rovfuglecenter komme virkeligt tæt på små og kæmpestore rovfugle. Det er en oplevelse vi kan anbefale alle - også børnefamilier.

Når vi nu er ved familieaktiviteter, vil vi også anbefale "NaturBornholm" ved Aakirkeby. Et stort center med mange aktiviteter, der beskriver Bornholms opståen og udvikling. Her kan du få alt at vide om Bornholm, du ønsker.

Sommerfugleparken ved Nexø er også et interessant sted at besøge, og at sommerfugle findes i så mange størrelser og farver er utroligt. Kæmpesommerfugle flyver rundt blandt publikum!

Joboland - eller Brændegårdshaven som den tidligere hed, er Bornholms forlystelsespark, som børnene vil elske at opleve. Det ligger ikke særlig langt fra Nexø.

Rokkesten
Rokkesten tæt på vores sommerhuse
(Se stort billede...)

Er man til en dag med bare vand og hvid strand bør man tage en tur til Dueodde, hvor der er en superb strand man kan boltre sig på. Lækkert vand og familievenlig dybde.

På vejen hjem til vores sommerhuse er Mermaid Is i Svanneke et MUST for min familie. Bedre is har vi ikke smagt før. Det bør man prøve, når man er på Bornholm.

Byen Gudhjem er en virkelig charmerende by, der ligger på østsiden af Bornholm, med dens stejle småveje gennem byen. Mange kunstnere har slået sig ned her.

I det hele taget er der overalt på Bornholm en kreativitet og et kunstnermiljø man ikke oplever andre steder i Danmark - og sjældent andre steder i det hele taget.

Rønne er Bornholms "Hovedstad". Byen har alt hvad et shoppe-gén har behov for.

Det bedste ved det hele er, at alt på Bornholm ikke ligger særlig langt fra hinanden. Er man i bil, er det overskueligt at komme fra A til B. Vi vil skyde på at fra vores Sommerhuse i Allinge til Syd-Bornholm vil det tage ca. 1 t. 15 min.

På cykel er Bornholm både en perle og en udfordring. Øen har mange bakker, men en flot natur, der giver lyst til at se mere.

Derudover kører der i sommerperioden busser hele vejen rundt og på tværs på Bornholm, (faktisk kun 200 meter fra sommerhusene) så har man brug for et pusterum i cyklingen, er man ikke afskåret fra at opleve steder og aktiviteter på den anden side af øen.

En af de lidt sjovere indslag på Bornholm er skibakken ved Gudhjem - nærmere bestemt Slettegård. Der er både snekanoner og lift. Det er dog ikke så tit bakken er åben, og her taler vi slet ikke om sommerperioden.;-) Jeg har endnu ikke selv haft mulighed for at afprøve faciliteterne, men det kunne da være sjovt.

Sommerfugleparken
Sommerfugleparken hvor kæmpe
sommerfugle flyver rundt blandt
publikum!
(Se stort billede...)

 

Transporten til Bornholm

For at komme til Bornholm, kan du sejle med færge til Rønne fra Ystad i Sverige, Køge på Sjælland, Sassnitz i Tyskland eller Swinoujscie i Polen. Passagerfærger afgår mellem Allinge og Simrishamn i Sverige, og mellem Nexø og Kolobrezeg i Polen.

Rønne har en lufthavn, som flere og flere benytter sig af.

Der er færgeforbindelse til og fra Polen.

Det tager ca. 25 min. i bil at køre fra Rønne til vores sommerhuse i Allinge.

Fra København i bil tager det ca. 2 ½ time til man er i sommerhusene.

Fra Nykøbing F. tager det 4 timer.

Færgerne er medregnet.

- Dog skal der bestilles billetter i meget god tid."

 

 
Spørgsmål?
Kontakt Mårten Mårtensson:
Tlf. 61 86 56 77 | Mårtens email